Review: Freds Bouwtekeningen (Fred Schouten)

Als eerste review product van Info Reviews.nl reviewen we Freds Bouwtekeningen, gemaakt door klusser Fred Schouten.

Freds Bouwtekeningen staat al jarenlang hoog in PayPro en het leek ons dan ook een uitgelezen product om te reviewen.

Met de voorjaar weer op komst gingen we vol goede moed aan de slag met het bouwtekeningen pakket van Fred.

Inhoud review:

Wie is Fred Schouten?

Fred Schouten zou de maker zijn van dit product.

Op de website van Fred’s Bouwtekeningen komen we de bedrijfsnaam TAPO tegen, welke in Breda gevestigd is. Dit is echter een postadres, wat we ook niet gek vinden, aangezien we kunnen voorstellen dat je niet iedereen aan je deur wilt hebben.

We zien dat TAPO netjes bij de Kamer van Koophandel staat geregistreerd.

We komen op internet niet echt negatieve berichten over zowel Freds Bouwtekeningen als Fred Schouten tegen. Daarnaast zien we dat de eigenaar netjes reageert op berichten van klanten, en dat vinden we goed om te zien. Dat hebben we wel eens anders meegemaakt.

Wat wordt er beloofd?

Fred schouten foto
Fred Schouten.

Op de verkooppagina van Freds Bouwtekeningen lezen we dat we dat het complete pakket meer dan 10.000 bouwtekeningen en plannen bevat.

Dat kan natuurlijk enorm goed van pas komen. Zo lezen we op de verkooppagina dat het je veel tijd, geld en energie kan besparen als je over de juiste bouwtekeningen beschikt.

Op internet vind je namelijk – volgens de maker – veel bouwtekeningen die niet goed of incompleet zijn.

Daar moeten Freds Bouwtekeningen een einde aan maken.

Vanaf nu heb je (nogmaals, volgens Fred) altijd de juiste bouwtekeningen bij de hand – welk project je ook wilt beginnen!

De verkooppagina belooft bouwtekeningen van onder andere schuurtjes, tuinmeubelen, kinderkamers en nog veel meer.

Laten we eens een kijkje in het pakket gaan nemen.

Wat krijg je?

Vooraf willen we even zeggen dat alle bouwtekeningen digitaal worden ‘geleverd’.

Je krijgt ze dus niet per post opgestuurd.

Wanneer je de 47,- euro voor de 10.000 bouwtekeningen hebt betaald, kun je direct een account aanmaken voor het Leden-gedeelte van Freds Bouwtekeningen.

Deze ziet er erg overzichtelijk uit en steekt goed in elkaar.

Leden gedeelte Freds Bouwtekeningen
Hierboven zie je een screenshot uit het Leden gedeelte van Freds Bouwtekeningen. Alles staat dus netjes gesorteerd.

We krijgen de keuze om alle bouwtekeningen direct te downloaden (in twee keer), maar we kunnen ook rustig gaan bladeren en kijken welke bouwtekeningen we nodig hebben, en zo deze bouwtekeningen gaan downloaden.

We vinden er inderdaad bouwtekeningen van alles wat beloofd is. Zo zien we bouwtekeningen van speelgoed, schuurtjes, tafels, vogelhuisjes, bureaus en nog veel, veel en veel meer!

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het downloaden.

Daarnaast vinden we diverse tabellen die we kunnen gebruiken, net als bouw details en de beloofde (bonus) DWG & CAD software.

Ook zien we een menu-knop “Nieuwe bouwtekeningen” staan, waar we zien dat er daadwerkelijk regelmatig nieuwe bouwtekeningen worden toegevoegd.

Zo werd er 21 maart nog een nieuwe bouwtekening toegevoegd, en op de dag dat we deze review schrijven is het 24 maart.

Ook op 18 maart werd er een nieuwe bouwtekening toegevoegd, dus je ziet wel dat het een actueel pakket is.

Voor het gemak hebben we even de bouwtekeningen van biljarttafels er bij gepakt.

Deze zijn erg duidelijk en in het Nederlands beschreven.

Nu zijn we zelf niet zo heel technisch, en toch kunnen we de bouwtekeningen goed volgen.

Ook de support van Fred lijkt in orde te zijn.

Om te testen hebben we hem gisterochtend een vraag gestuurd (via het support e-mailadres), en gistermiddag kregen we al een reactie.

Is Freds Bouwtekeningen zijn geld waard?

Freds Bouwtekeningen kost slechts 47,- euro en wij vinden het dan ook zeker zijn geld waard.

Nogmaals; je krijgt 10.000 bouwtekeningen, alles ziet er netjes en duidelijk uit, er worden regelmatig nieuwe bouwtekeningen toegevoegd en de support is prima in orde.

Het enige nadeel wat we kunnen bedenken is dat de bouwtekeningen best wat ruimte op je computer in beslag nemen als je ze allemaal in één keer download, maar voor de moderne computer is dit natuurlijk geen enkel probleem.

Daarnaast kun je alles ook in kleine ‘beetjes’ downloaden.

We zijn er van overtuigd dat de kleine investering van 47,- euro je enorm veel gemak gaat opleveren.

Wij raden Freds Bouwtekeningen dan ook van harte aan en geven 5 sterren.

8 gedachten over “Review: Freds Bouwtekeningen (Fred Schouten)”

 1. Een tijdje geleden heb ik de bouwtekeningen van Fred gekocht en ben hier zeer tevreden over. er zitten echt super veel bouwtekeningen in en ik kan er goed mee overweg.

  ook heb ik fred af en toe om hulp/advies gevraagd, en hij reageert gewoon altijd goed vaak zelfs binnen 24 uur. ook de nieuwe bouwtekeningen die fred regelmatigt toevoegt zijn goed, vaak beter dan die in het originele zitten!

  Beantwoorden
 2. ik ben hier ook blij mee. Ik heb mijn zwager ook aangeraden om freds bouwtekeningen aan te schaffen en dat heeft hij dan ook gedaan!

  Beantwoorden
 3. Vorige week na het lezen van deze review met Freds Bouwtekeningen aan de slag gegaan en inderdaad: je krijgt wat je verwacht: 10.000 bouwtekeningen van alles en nog wat.
  De bouwtekeningen vind ik zeer bruikbaar en het feit dat er regelmatig nieuwe bouwtekeningen worden toegevoegd vind ik een groot pluspunt. Er zitten wel wat Engelse bouwtekeningen bij, maar Fred heeft mij toegezegd dat hij druk bezig is om ze allemaal Nederlands te maken, dit valt ook te zien aan de nieuwe bouwtekeningen die worden toegevoegd. Een prima koop dus!

  Beantwoorden
 4. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat Fred Bouwtekeningen een prima pakket is en deze review precies zegt waar het op slaat.
  Je krijgt meer dan 10.000 bouwtekeningen en er worden telkens nieuwe bouwtekeningen toegevoegd. Ook ik ben erg tevreden!!

  Beantwoorden
 5. Op aanraden van deze review gister ook Freds Bouwtekeningen aangeschaft en alles ziet er inderdaad heel netjes en overzichtelijk uit. Je krijgt 10.000 bouwtekeningen en je kunt deze allemaal direct downloaden als je wilt, klasse voor Fred!

  Beantwoorden
 6. Ik heb een nieuwe pc gekocht en ben van provider veranderd maar nu kan ik niet meer op de member pagina komen, heb gebruikersnaam en wachtwoord kan u mij helpen?

  Beantwoorden

Plaats een reactie