Review: Piano Pro (Steven Pruis)

Vandaag plaatsen wij onze review van de cursus Piano Pro van Steven Pruis.

We zien de laatste maanden steeds meer online activiteiten omtrent muziekcursussen, en Piano Pro van Steven Pruis hoort hier dus ook bij.

Omdat we van verschillende mensen de aanvraag kregen om een review te plaatsen van Piano Pro, besloten we zelf met de cursus aan de slag te gaan, en op deze pagina onze mening en ervaringen te plaatsen.

Hieronder lees je onze review van Piano Pro, hopelijk kom je er zo achter of deze cursus wat voor jou is of niet.

Inhoud review:

Wie is Steven Pruis?

Steven Pruis is de verkoper van deze cursus.

Als we op zijn naam zoeken komen we genoeg online activiteiten van hem tegen die te maken hebben met het spelen van piano; dat zint ons goed, aangezien Steven dus blijkbaar een goede leraar is en goed piano kan spelen.

Hij heeft een video productiebedrijf genaamd Matrix Producties, en vanuit daar verkoopt hij zijn cursus. Hij staat dus netjes bij de Kamer van Koophandel ingeschreven en we komen zo snel geen negatieve berichten over hem tegen.

Kort samengevat: Steven kan aardig piano spelen, is er veel (online) mee bezig en staat gewoon netjes bij de Kamer van Koophandel ingeschreven. Niks aan de hand dus!

Wat wordt er beloofd?

steven pruis
Steven Pruis.

Steven belooft je dat je dankzij zijn cursus gaat leren hoe je zonder enige ervaring, toch verrassend snel en simpel de mooiste liedjes op je piano leert spelen.

Dit zou je leren aan de hand van een methode die gebaseerd is op akkoorden, zodat jij dus simpel piano leert spelen.

Volgens Steven zou je geen ervaring nodig hoeven te hebben, en is deze cursus geschikt voor iedereen; of je nou net komt kijken of al een liedje kunt spelen.

Daarnaast vertelt Steven dat hij je gaat leren om de meest gemaakte beginners-fouten te vermeiden, hoe je met twee handen kunt spelen, en hoe je ‘geheime patronen’ kunt herkennen om beter en sneller piano te leren.

We zien ook dat Steven een aantal bekende mensen opnoemt die hij al geleerd heeft om piano te spelen, waaronder Sonja Bakker en Gordon, na enige navraag gedaan te hebben klopt dit inderdaad. Dat is natuurlijk een mooie extra!

Wat krijg je?

Wanneer je aan de slag gaat met de cursus Piano Pro, krijg je toegang tot 30 ebooks in PDF formaat, die elk ondersteunende video’s bevatten.

In de cursus begin je natuurlijk met het begin, en dat is de basis van piano spelen. De ebooks bevatten ongeveer 3 tot 10 pagina’s; hierin lees je opdrachten, tips en verwijzingen naar de ondersteunende video’s.

De video’s zijn van uitstekende kwaliteit, en Steven legt alles duidelijk en rustgevend uit. Je ziet zowel Steven op de piano spelen, als een close-up van de piano, om te zien hoe je je vingers neer moet zetten; dat is natuurlijk erg belangrijk.

Daarnaast krijg je nog eens 10 bonus lessen, waarin je tips en tricks krijgt om beter piano te leren spelen. Ook heeft Steven video’s gemaakt waarin hij bekende nummers speelt, en waarin hij je uitlegt hoe je deze na moet spelen.

Elke maand komen er nieuwe video’s bij, en je kunt Steven altijd per mail een vraag sturen, welke hij dan ook vaak binnen 24 uur antwoord.

De informatie en tips die Steven geeft zijn erg waardevol, en je kunt aan alles zien dat Steven een professional is. Als je hier actief mee aan de slag gaat, ga je inderdaad binnen een niet al te lange tijd, goed piano kunnen spelen.

Is Piano Pro zijn geld waard?

Piano Pro kost 149,- euro en dat is een prima prijs voor wat je krijgt.

Je kunt overigens ook in termijnen betalen, maar dan ben je iets duurder uit.

Het gaat hier om een pakket wat erg volledig en compleet is. Je kunt alle video’s en ebooks op je eigen tempo kijken, en zoveel keer herhalen als dat je zelf wilt.

Besef goed dat wanneer je privé les neemt, je voor twee of drie lessen vaak al duurder uit bent en dat je dan aan het eind van de les al veel kwijt bent.

Daarnaast kun je Steven altijd je vragen mailen, dus word je ook nog persoonlijk geholpen.

Als jij binnen een niet al te lange tijd goed wilt leren om piano te spelen, dan raden we deze cursus van harte aan.

Piano Pro krijgt van ons 5 sterren.

Plaats een reactie