Review: Gitaar Spelen in 22 Lessen (Koen Snoek)

Vandaag plaatsen wij onze review van Gitaar Spelen in 22 Lessen (Gitaarles van Koen) van Koen Snoeks.

We kregen namelijk regelmatig een aanvraag van onze lezers of we dit product wilde uittesten en onze mening hierover wilde geven.

Daarom hebben we ook besloten – en ook omdat we zelf ook graag gitaar willen leren spelen – om Gitaar Spelen in 22 Lessen van Koen Snoek zelf uit te testen en hieronder lees je onze ervaring met deze training.

Twijfel je of je zelf aan de slag moet gaan met het Gitaar Spelen in 22 Lessen pakket van Koen Snoek? Lees dan hieronder onze review.

Inhoud review:

Wie is Koen Snoek?

Koen Snoek is de verkoper van dit product.

We zien dat Koen uit Volendam komt en dat hij een echte ‘artiest’ is. Hij heeft veel op de gitaar gespeeld en kan zelf goed gitaar spelen (zoals we zien in video’s zowel in de cursus als in YouTube video’s).

Koen heeft zelf gitaarles gehad van Jaap de Witte en Jaap Kwakman (gitaristen bij de 3JS) en heeft af en toe zelf ook wel eens gitaar gespeeld tijdens de optredens.

Zeker niet de minste om van te leren dus ;-).

Koen heeft een platform opgezet (Gitaarlesvankoen.nl) waar hij zijn expertise laat zien en deze ook deelt in de vorm van artikelen en video’s. Natuurlijk heeft hij ook een (betaalde) cursus gemaakt, en dat is de cursus die we hier bespreken; Gitaar Spelen in 22 Lessen.

We zien trouwens dat Koen netjes bij de KvK staat ingeschreven en we komen geen negatieve berichten/ervaringen van hem tegen.

So far so good dus.

Wat wordt er beloofd?

Koen Snoek.
Koen Snoek.

In tegenstelling tot vele andere verkooppagina’s is de verkooppagina van Koen redelijk ‘down to earth’.

Hij doet geen grote beloftes als “Leer in 2 Dagen als een Pro Gitaar Spelen” en dat vinden wij fijn om te zien.

Koen zegt dat je in zijn cursus gitaar gaat leren spelen, en dat de cursus voor iedereen toegankelijk is, of je nou een totale beginner bent of al wat ervaring hebt, dit is de cursus voor jou.

Hij laat je een beetje inbeelden hoe tof het zou zijn als je eindelijk zou leren om gitaar te spelen, en een ‘concert’ voor je vrienden en familie zou kunnen geven… of bij het kampvuur!

Dit zijn natuurlijk allemaal dingen die we als gitaar-noob graag zouden willen, en dit maakt ons natuurlijk wel een beetje warm.

Anyway, Koen doet dus geen overdreven beloftes maar houdt het er simpelweg bij dat je dankzij zijn cursus gaat leren om gitaar te leren spelen… een cursus die voor iedereen toegankelijk zou zijn.

Wat krijg je?

Ok, je krijgt een behoorlijk uitgebreide en complete videotraining.

De video’s zijn allemaal opgenomen in HD kwaliteit, dus het geluid en beeld is super helder.

De eerste video vertelt je de bedoeling en de werking van de cursus, dus een beetje een soort van overview.

Daarna komen er 22 lessen waarin Koen je in de eerste video’s de basis van het gitaar spelen laat zien, en zo ga je telkens meer kunnen. Je begint bijvoorbeeld bij de basics zoals het op de juiste manier stemmen van je gitaar (Koen heeft hiervoor een speciale app beschikbaar gesteld) en het in de maat houden van je slagen.

Na iets meer dan de 10e video ga je bij elke les een gitaar liedje leren spelen.

We vinden dat Koen alles goed en helder uitlegt. Hij laat geen aspect liggen en is ook zeer ‘geduldig’ met zijn uitleg, een fijn persoon om naar te luisteren.

Naast de ‘gewone’ video’s krijg je toegang tot een exclusieve Facebook groep waar alle andere deelnemers ook in zitten en waar je dus dingen kunt bespreken/overleggen en ook je vragen kunt stellen. Koen is hier ook actief in aanwezig.

Ook leuk om te weten is dat er één keer per jaar een Kampvuurfeest met alle cursisten wordt georganiseerd. Hier zijn wij nog niet naar toe geweest, maar we kunnen ons voorstellen dat dit erg leuk en gezellig zal zijn.

Is Gitaar Spelen in 22 Lessen zijn geld waard?

Gitaar Spelen in 22 Lessen van Koen Snoek kost 77,- euro en dat vinden wij een prima prijs voor deze training.

Je krijgt meer dan 22 lessen (er zitten ook nog wat bonussen bij), en de informatie die je krijgt is erg goed.

We zien dat Koen behoorlijk wat tijd heeft gestoken in het in elkaar zetten van deze training, en alles zit gewoon prima in elkaar.

Daarnaast moet je beseffen dat je voor dit geld een stuk goedkoper uit bent dan voor privé lessen van een gitaarleraar.  Normaal gesproken kost één gitaarles iets van 40-50 euro (schatten wij in) en dan heb je dus nog maar één les.

Hier krijg je meer dan 22 lessen, toegang tot een Facebook groep met allemaal gelijkgestemden en kun je alle video’s op je eigen tempo kijken.

Gitaar Spelen in 22 Lessen van Koen Snoek krijgt van ons de volle 5 sterren.

Plaats een reactie