Review: Photoshop Onder de Knie (Pepijn Goorden)

Altijd al willen Photoshoppen als een professional? Lijkt het je leuk om foto’s te bewerken als een pro?

Dan is de cursus Photoshop Onder de Knie van Pepijn Goorden misschien wel wat voor jou.

Wij hebben zelf totaal geen verstand van Photoshop, en besloten aan de slag te gaan met de videotraining van Pepijn.

Hieronder lees je onze review.

Inhoud review:

Wie is Pepijn Goorden?

Pepijn Goorden is de maker van Photoshop onder de Knie.

We zijn hem nog nooit eerder tegen gekomen op het internet, en besloten daarom ook ‘onderzoek’ te doen naar deze persoon.

Als we zoeken op Pepijn Goorden zien we dat Pepijn al jaren Photoshop-ervaring heeft. We vinden forum-posts die al enkele jaren oud zijn, en ook zien we video’s en blogpost waarin Pepijn handige Photoshop tips geeft.

Het lijkt er dus op dat Pepijn wel degelijk weet waar hij het over heeft. Zijn gratis informatie is dan ook erg goed, en we zien ook dat hij mensen helpt die forums (Photoshop) vragen hebben.

Pepijn staat netjes bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder Papiliamo, waar hij ook Photoshop en design-werk doet voor (offline) klanten.

We kunnen geen negatieve ervaringen met Pepijn Goorden vinden, en ook gebruikt Pepijn zijn echte naam, wat we erg fijn vinden.

Wat wordt er beloofd?

pepijn goorden
Pepijn Goorden.

In de verkoopvideo worden eigenlijk vrij weinig beloftes gedaan.

Er wordt meer verteld over andere incomplete en onduidelijke Photoshop-trainingen, en hoe de training van Pepijn Goorden dus veel beter is, en je alles laat zien wat nodig is.

Pepijn vertelt dat je in zijn training de basic van Photoshop gaat ontdekken, waaruit je dus de meeste andere dingen kunt doen.

Wanneer je de basis van Photoshop kent, zijn er namelijk geen limitaties, en kun je eigenlijk enorm veel doen.

Waar Pepijn verder de nadruk op legt is dat je met zijn training een erg gestructureerde training treft, waar alles daadwerkelijk stap voor stap word voorgedaan.

Wat krijg je?

Wanneer je met Photoshop onder de Knie aan de slag gaat, krijg je direct toegang tot 32 video’s. Deze video’s staan in een online ledengedeelte, welke dus direct toegankelijk zijn.

Daarnaast krijg je enkele dagen later een DVD thuisgestuurd, zodat je de video’s ook offline kunt bekijken.

Dit is voor ons niet per sé nodig, maar ach…

De 32 video’s zijn allemaal erg goed van kwaliteit, en Pepijn legt inderdaad alles stap voor stap uit.

Je krijgt geen saaie PowerPoint presentaties, maar haarscherpe HD-video’s waarin je het beeldscherm van Pepijn ziet. Zo zie je dus precies welke stappen Pepijn maakt, en kun je dit als het ware gewoon overdoen.

Pepijn legt alles goed uit, waardoor je alles goed kunt volgen.

Onze kwaliteiten voor de kwaliteit van de video’s Pepijn!

De informatie die in de videos verteld word, is ook erg interessant. Of je nou een beginner of al iets verder gevorderd bent, dat maakt niet uit.

Je begint als het ware met de basis, en gaat zo telkens een ‘stapje’ verder, naar de ietwat meer gevorderde informatie en technieken.

We raden aan om gewoon bij het begin te beginnen, zo mis je geen (belangrijke) informatie die in latere video’s terugkomt.

Is Photoshop Onder de Knie zijn geld waard?

Photoshop Onder de Knie kost 172,- euro, en dat vinden we behoorlijk wat geld. Zeker als je je beseft dat de meeste videotrainingen van dit formaat zo’n 67,- of 97,- euro kosten.

De informatie die Pepijn verteld is erg goed, en ook de kwaliteit van de video’s is erg goed, maar 172,- euro vinden wij te veel geld voor deze training.

Besef goed dat wanneer je iets in Photoshop wilt ontdekken, je ook een zoekopdracht in Google kunt invoeren, en je zo gratis een oplossing krijgt.

Het is dan wel zelf even zoeken en uitvogelen, maar je hoeft zo niks te betalen.

Daarnaast zijn er genoeg Photoshop-fan sites die kant en klare (video) tutorials hebben gemaakt, waarin je dus een bepaalde techniek kunt leren. En vergeet de vele YouTube kanalen niet.

Natuurlijk weten we dat het hier gaat om een all in one oplossing, en dat in principe alle informatie gratis op het internet te vinden is… De vraag is of de prijs de informatie rechtvaardigt, en dat vinden we moeilijk te beantwoorden.

Aan de ene kant is het een uitstekende prima, maar aan de andere kant gaat het hier ook om veel basis informatie, die je makkelijk overal op het internet kunt vinden.

Wanneer je iets in Photoshop wilt leren, weet je waar je naar moet zoeken, en wanneer je op Google zoekt komt daar bijna altijd wel een goede tutorial (video) naar voren.

Het is aan jou om te beslissen of je 172,- euro over hebt om Photoshop te leren. We weten zeker dat je veel gemak zult hebben van de video’s, maar dat heb je ook van gratis YouTube video’s.

Wanneer Photoshop Onder de Knie tussen de 67,- en 97,- euro had gekost, kreeg de training vijf sterren van ons.

Echter is de prijs 172,- euro, en krijgt de training 4 sterren.

Nogmaals, de kwaliteit en inhoud van de training is goed, we vinden de prijs gewoon iets aan de hoge kant.

Plaats een reactie